Italija podržava Srbiju

Srbija će sa ciljem regionalne stabilnosti, nastaviti da promoviše politiku mira i saradnje, izjavio predsednik Vučić u razgovoru sa italijanskim ambasadorom Loom Kašom i upoznao ga sa inicijativom za primenu četiri slobode, kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala, na Zapadnom Balkanu. Ambasador Lo Kašo ocenio da je ta inicijativa značajna za region.

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Italije Karla Lo Kaša, koji je mu je preneo pozdrave predsednika Serđa Matarele i uručio njegovu novogodišnju čestitku sa najboljim željama za mir i napredak Srbije.

Ambasador Lo Kašo je rekao da se Italija snažno zalaže za proširenje Evropske unije i podržava evropski put Srbije, kao i to da je predstojeća poseta italijanskog ministra za evropske poslove upravo izraz te podrške.

On je naglasio da je Italija jedna od šesnaest članica EU potpisnica pisma Evropskoj komisiji, u kome se ističe da su evropske integracije najbolji način da se ostvare trajna stabilnost i bezbednost Zapadnog Balkana.

Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Italije evrointegracijama Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

On je u isto vreme izrazio potrebu za postojanjem jasnog plana za proširenje EU i vremenskog okvira za članstvo, jer je proces evropskih integracija značajan za mir i stabilnost u regionu.

Predsednik Vučić je naglasio da će Srbija, sa istim ciljem – regionalne stabilnosti, nastaviti da promoviše politiku mira i saradnje.

S tim u vezi, upoznao je ambasadora Lo Kaša sa inicijativom za primenu četiri slobode, kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala, na Zapadnom Balkanu.

Ambasador Lo Kašo je rekao da je ta inicijativa značajna za region.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su zadovoljni nivoom bilateralnih odnosa Srbije i Italije, uz zaključak da postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje.

Ambasador Lo Kašo je rekao da je primetno sve veće interesovanje malih i srednjih preduzeća iz Italije za poslovanje u Srbiji, što je odraz sve bolje ekonomske situacije u zemlji.

Vučić je rekao da je uveren da će Vlada Srbije uskoro da donese odluku o pomoći italijanskoj regiji Veneto za otklanjanje posledica nedavnih katastrofalnih poplava u Veneciji.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *