Irinej: Vučića osuđuju za izdaju koju nije počinio

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uhvatio se u koštac sa brojnim problemima Kosova i Metohije i pokazao se kao odgovoran državnik po mnogim nacionalnim pitanjima, izjavio je patrijarh srpski Irinej.

Patrijarh je, povodom pojedinih navoda u javnosti, rekao da već osam godina sluša o tome da Vučić „sprema izdaju Kosova i Metohije“ i postavio pitanje da li ima smisla unapred osuditi čoveka za nešto što nije učinio, samo zato što neki smatraju da će to učiniti.

On je u intervjuu za današnje izdanje Večernjih novosti rekao da su sud o Vučićevom radu dali građani na izborima.

Komentarišući Sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, potpisan 4. septembra u Vašingtonu, Irinej je ocenio da SAD mogu da odigraju veliku ulogu u postizanju dogovora Srba i Albanaca.

„Oni su velika politička, ekonomska i vojna sila koja je do sada bila isključivo na stani Albanaca, uprkos našim molbama da treba objektivno sagledati krizu na Kosovu i Metohiji. Mislim da treba prepustiti Srbima i Albancima da se sami oko svega dogovore bez nametanja rešenja u korist samo jednog naroda. U tom pogledu SAD mogu odigrati veliku istorijsku ulogu“, naveo je Irinej.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *