Inđija: 46 miliona dinara za bolje vodosnabdevanje

Opština Inđija dobila je od Pokrajinske vlade preko Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo 46 miliona dinara za tri nova projekta.

Nastavak osposobljavanja poveznog cevovoda Inđija-Beška, na pokrajinskom konkursu podržan je s nepunih šest miliona dinara za izgradnju crpne stanice neophodne za puštanje u rad vodovodnog sistema. Ukupna vrednost pojekta je 15,6 miliona dinara, kojim će trajno biti rešen problem snabdevanja vodom naselja Beška i Čortanovci.

Drugi projekat je izgradnja bunara B22, sabirnog cevovoda, bunarskih šahtova i elektromašinskih radova na inđijskom izvorištu, kojim će se dodatno stabilizovati vodovodni sistem sa 20 litara u sekundi.

Vrednost investicije je 28,1 milion dinara, od čega je Pokrajinski sekreterijat izdvojio skoro 20 miliona dinara- kaže predsednik opštine Vladimir Gak i dodaje da se i tokom vanrednog stanja spremala dokumetacija za učešće na projektima, te sada imaju i rezultate. Rok za realizaciju dva projekta je kraj oktobra.

Jedan od važnih projekata za inđijsku opštinu je i uređenje atarskih puteva za koje je na konkursu Opština dobila 15,7 miliona dinara, dok će u puteve biti uloženo oko 38 miliona dinara. Rok za raspisivanje javne nabavke za ovaj projekat je 30. septembar.

INFO 24 / Dnevnik / Foto: Dnevnik

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *