Imenovan novi dirketor JP “Razvojna agencija Požega” i dodeljeno novo ime Gradskoj galeriji

Početak dvadesetpete sednice požeškog Parlamenta je bio rezervisan za odluku o prestanku, odnosno verifikaciji odborničkog mandata.

Tako je Mariji Mitrović, zbog ostavke, a Milošu Bondžuliću zbog smrti, potvrđen prestanak mandata. Dok su potvrđeni mandati novim odbornicima: Milosavu Burliću i Milanu Božiću.

Odbornici su potom usvojili dopunu opštinske odluke o taksi prevozu, kojom se regulišu rokovi za zamenu postijećih vozila, odnosno statusne promene kod taksi prevoznika, kako bi se uvelo više reda u ovu oblast. Na ovaj način, drugoj strani se izlazi u susret, odnosno pojedinim građanima koji su izrazili zainteresovanost za obavljanje ove deletansoti.

Među značajnim odlukama je bila i odluka da Gradska galerija u Požegi u buduće nosi ime  “Galerija Milan Tucović”,  u znak sećanja na našeg, nedavno preminulog akademskog slikara Milana Tucovića.

Odbornici su potom doneli odluku kojom prestaje da važi odluka o formiranju tela za centralizovane javne nabavke. Do kraja zasedanja Skupštine, odbornici su razmatrali nekoliko odluka na osnovu predloga administrativno-mandatne komisije, među kojima je, na osnovu rešenja Višeg suda u Kraljevu, sa mesta direktora JP “Razvojna agnecija Požega”, udaljen Slavko Dobrić, protiv koga će biti pokrenut postupak za razrešenje. Istom odlukom je potvrđeno da, kao što je statutom i predviđeno, funkciju direktora preuzme predsednik Nadzornog odbora – Jovan Damjanović.

Na kraju sednice su, kao i obično, usledila odborniča pitanja.  

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *