Ima jedan projekat, direktno uperen protiv interesa Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je evropskom komesaru Oliveru Varhejiju ukazao na jedan projekat u regionu, koji konkuriše za sredstva iz paketa pomoći EU, za koji smatra da je direktno uperen protiv interesa Srbije.

On juče na zajedničkoj pres konferenciji nije precizirao o kojem projektu je reč.

“Mislim da je saslušao šta sam imao da kažem”, rekao je Vučić.

Varhejiju je izrazio zahvalnost na poseti i velikoj borbi da bi obezbedio veći novac za naš region.

“Radujemo se svakom evru koji dolazi”, istakao je Vučić i dodao da je Srbija zadovoljna i kada komšije dobiju novac, jer je to, kaže, dobro za ceo region i razvoj naše zemlje.

“Verujem da ćemo uspeti veću bliskost da uspostavimo sa njima”, dodao je on.

Zahvalio se i Ursuli fon der Lajen, Šarlu Mišelu i svima koji su, kako kaže, ozbiljno radili da se Srbiji i regionu pomogne. 

Varhelji o tome zašto su sastanci sa opozicijom “selektivni

Evropski komesar Oliver Varheji pravdao je sinoć činjenicu da se sastao u Beogradu samo sa delom srpske opozicije, a ne, na primer, i sa liderom SPAS-a nedostatkom vremena.

“Došao sam na pola dana i nisam mogao da uklopim veći broj sastanaka”, rekao je Varheji, i dodao da to ne znači da ga “ne zanima ostatak opozicije”.

To je odgovorio na pitanje zašto se nije sastao sa predsednikom SPAS-a Aleksandrom Šapićem ili sa Branislavom Lečićem, već sa Draganom Đilasom i Zoranom Lutovcem.

“Ja sam se sa istim ljudima sreo u februaru i ispratio sam te sastanke koji su tada održani”, podsetio je komesar i rekao da ovog puta nije imao dovoljno vremena.

Kaže da EU čeka da se sazove novi parlament u Srbiji i da se vidi koje će stranke biti u vladi, a koje u opoziciji.

Još jednom je ponovio da je imao samo sat vremena da se vidi sa predstavnicima civilnog sektora i opozicije u našoj zemlji.

Isto pitanje postavljeno je i predsedniku Aleksandru Vučiću koji je odgovorio da to pitanje nije za njega, a da predstavnici EU imaju pravo da se sastaju s kim žele, kao što se i naši zvaničnici sastaju s kim hoće.

Pre sastanka sa predsednikom Srbije, Varhelji se u jednom beogradskom hotelu sastao sa predsednikom S SP Draganom Đilasom, predsednikom DS Zoranom Lutovacem, predsednikom PSG Pavlom Grbovićem i funkcionerom Narodne stranke Zdravkom Ponošem.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *