Igor Trifunović (SNS) ponovo izabran za predsednika Skupštine grada Čačka

U Čačku je danas konstituisan novi saziv Skupštine grada koja broji 75 odbornika. Nakon verifikacije odborničkih mandata i polaganja zakletve obavljen je izbor predsednika lokalnog parlamenta.

Odbornici novog saziva Skupštine grada Čačka, polažu zakletvu

Na predlog 56 odbornika, za predsednika Skupštine ponovo je izabran Igor Trifunović (SNS), a funkiju njegovog zamenika u naredne četiri godine obavljaće Aleksandar Maksimović (SNS) koji je u prethodnom sazivu bio šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS). Miroslav Petković (SNS) ostao je na mestu sekretara Skupštine.

Preuzimajući predsedavanje lokalnom Skupštinom, Trifunović se zahvalio sugrađanima koji su, kako je naveo, podržali politiku mira i stabilnosti koju su prepoznali u politici SNS-a na čelu sa predsednikom AleksandromVučićem i Vladom Srbije, kao i politiku gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića koji je oko sebe okupio uspešan tim koji je u prethodne četiri godine uspeo da Čačak promeni na mnogo bolje.

Igor Trifunovic (SNS) reizabrani predsednik, Skupštine grada Čačka / Foto: Agencija MNA

„Ovi rezultati su nam velika obaveza da svi zajedno bilo da smo pozicija ili opozicija nastavimo da realizujemo sve one projekte koje smo zacrtali a koje smo prepoznali kroz paltformu 2020-2025. Siguran sam da ćemo obezbediti nove investicije, nova zapošljavanja i da će tim koji će Milun Todorović povesti u još jedan mandat od našeg grada učiniti mnogo lepše mesto za život, a sve u interesu budućih generacija, sve za našu devcu“, istakao je Trifunović.

Većinu u novom sazivu Skupštine grada čine Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije sa svojim koalicionim partnerima koji ukupno imaju 63 odbornika (SNS 54 i SPS 9).

Opozicioni blok u novom sazivu lokalnog parlamenta čine Nova Srbija sa pet odbornika, Pokret obnove Kraljevine Srbije sa četiri, Grupa građana “Čačak je naš” sa dva i Stranka Rusa Srbije sa jednim odbornikom.

Radmilo Mišović (SNS), kao najstariji odbornik predsedavao je današnjom konstitutivnom sednicom Skupštine grada Čačka do izbora predsednika, zamenika i sekretara, a u tome mu je pomagao najmlađi odbornik  Vlade Đukanović (SNS) i sekretar Skupštine Miroslav Petković.

Formirane su i odborničke grupe svih političkih opcija u lokalnom parlamentu. U toku je izbor izvršne vlasti u Čačku.

Za INFO 24 iz Čačka, Mirjana Aleksić


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *