IDE BOŽIĆ, IDU BLAGI DANI: Ko ne radi a ko dežura od ustanova i institucija tokom praznika

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima, pravoslavni Božić je neradni dan i praznuje se u subotu, 7. januara i ne radi se samo taj dan. Badnji dan je 6. Janura i vodi se kao radni dan, mada će zbog Badnje večeri mnogi poslodavci ranije pustiti zaposlene kući, naročito one koji su u drugoj smeni.

Dom zdravlja “Dr Jovan Jovanović – Zmaj” radi i tokom praznika. 7. januara 2023. godine Opšta medicina će dežurati od 8 do 14h u Staroj i Novoj Pazovi dok će u Starim Banovcima raditi do 12h. Za Božić apoteka u Staroj Pazovi pratiće rad službe Opšte medicine. Pedijatrije u Staroj i Novoj Pazovi će takođe dežurati od 8 do 14h.

Na Badnji dan u Domu zdravlja, sve službe će raditi skraćeno od 7 do 17 časova osim dijalize, koja radi po ustaljenom radnom vremenu i službe Hitne medicinske pomoći, koja će pojačano dežura 24 časa u Staroj i Novoj Pazovi.

JKP Čistoća redovno funkcioniše. Dežurne ekipe prazniće velike i polupodzemne kontejnere, sahrane se neće održavati na Božić, 7. januara 2023. godine.

Vodovod i kanalizacija neće raditi tokom praznika. Svaki kvar sugrađani mogu prijaviti dežurnoj službi na 310-330 i dežurna ekipa ćeizaći na teren.

Saobraćajno preduzeće Lasta 7. januara saobraća po nedeljnom redu vožnje.

Pošta Srbije saopštila je da će u petak 6. januara poslovnice u Staroj Pazovi, Novoj Pazovi i Banovcima raditi skraćeno do 17 časova. Na Božić, u subotu, neće raditi.

Poslovnica Telekoma u Staroj Pazovi u petak radi skraćeno do 18.00, u subotu je neradni dan.

Đaci su na zimskom raspustu i to do 9. januara srednjoškolci, odnosno 16. januara osnovci.

Biblioteka “Dositej Obradović” sa svojim ograncima neće raditi 7. januara 2023. godine.

Većina trgovinskih lanaca i prehrambenih objekata 7. januara neće raditi, dok će ostalim danima raditi po ustaljenom radnom vremenu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *