I najmlađi plivaju za Časni krst

U nedelju 19. januara, na Bogojavljenje, Gradski centar za fizičku kulturu i Pravoslavno sportsko udruženje Sveta Srbija već drugu godinu organizuju plivanje za Časni krst dece uzrasta od 6 do 12 godina.

Prijave za Bogojavljensko plivanje su u toku, dok prijave za besplatan sportski kamp koji se organizuje u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu grada Beograda počinju u ponedeljak 20. januara, na info pultu Gradskog centra za fizičku kulturu.

Viteško plivanje za Časni krst

U organizaciji Kraljevskog reda vitezova, sutra će kod Kule Nebojša na Beogradskoj tvrđavi biti održano plivanje za Časni krst, saopšteno je iz JP „Beogradska tvrđava”.

Učesnici će prisustvovati liturgiji u Crkvi Ružici, nakon čega će uslediti prigodan kulturno-umetnički i viteški program.

Program će početi u 11.30 časova kod restorana „Sweet house”, u neposrednoj blizini Kule Nebojša, dok će plivanje za Časni krst početi u 12 sati.

Plivanje se održava petu godinu zaredom kod Kule Nebojša, uz blagoslov patrijarha Irineja, a prijavljeni učesnici plivaće simbolična 33 metra (33 Hristove godine).

Ulaz u Kulu Nebojša biće besplatan za sve posetioce do 17 časova.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *