HVALA NA DOSLEDNOM I PRINCIPIJELNOM STAVU KIPRA O NEPRIZNAVANJU TZV. KOSOVA! Šef diplomatije Ivica Dačić primio danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Kipar

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Kipar Demetriosa Teofilaktua, koji uskoro završava svoju dužnost u Republici Srbiji i tom prilikom mu zahvalio za kontinuiranu podršku Republike Kipar suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, odnosno dosledan i principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Istovremeno, Dačić je izrazio nadu da će Kipar taj stav i zadržati, kako bilateralno, tako i u međunarodnim organizacijama, navodi se u saopštenju Ministartva spoljnih poslova.

Dačić je izrazio zahvalnost ambasadoru Teofilaktuu na ličnom doprinosu intenziviranju političkog dijaloga i saradnje između Srbije i Kipra, s obzirom da su tokom njegovog mandata realizovani značajni kontakti visokih zvaničnika dve države, a ukupna saradnja podignuta na još viši nivo.

U razgovoru je konstatovano da su odnosi između dve zemlje sadržajni, kvalitetni i u stalnom usponu, te je potvrđena obostrana spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i dalje intenzivno povezivanje dveju zemalja kroz unapređenje saradnje u velikom broju oblasti, posebno na ekonomskom planu.  

Šef srpske diplomatije poželeo je ambasadoru mnogo uspeha na profesionalnom i ličnom planu, rekavši da uvek može da računa na prijateljstvo Srbije i srpskog naroda.

Ambasador Teofilaktu je ocenio da poseban kvalitet odnosima Srbije i Kipra daje činjenica da su Srbi i Kiprani uvek bili zajedno i podržavali jedni druge i u dobrim i u lošim vremenima.

Naveo je da iz Srbije nosi veoma lepe uspomene, izrazivši zahvalnost na izuzetnom razumevanju i saradnji državnom rukovodstvu, predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova i drugih državnih institucija Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *