Hvala dragi Milanovčani, poručuje Ivanka Manić

Predhodnog vikenda u Gornjem Milanovcu održane su dve humanitarne akcije za prikupljanje novčane pomoći za lečenje malene Anike Manić. Brojni građani posetili su Bazar, na Trgu kneza Mihaila i donirali novac, pa je ovom prilikom prikupljeno 397.552 dinara. Svakoga dana sve je više učesnika u borbi za Anikin život, a iznos prikupljenih sredstava u ovom trenutku je oko 130.000 evra.

Ivanka, majka predivne, hrabre Anike koja je Gornji Milanovac podigla na noge uputila je ogromnu zahvalnost svim svojim sugrađanima.

-Dragi naši Milanovčani, ostavili ste nas bez reči. Reći hvala je malo, jer neizmerno smo Vam zahvalni, što nas tako silovito podržavate u našoj borbi za Anikin život. U čitavoj ovoj strašnoj situaciji u kojoj se nalazimo, Vi ste nam pobudili veru i nadu da ćemo istrajati zajedno. Srećna sam što naša ćerka upoznaje moj rodni grad kroz njegovu najlepšu humanu stranu. Ne smem ni da počnem da nabrajam šta nam je sve izazvalo osmeh na licu i suze radosnice, jer se plašim da ću nekoga izostaviti.

Hvala mališanima, svim pojedincima, prijateljima, poznanicima, malim i velikim preduzetnicima, ustanovama i privrednicima iz milanovačkog kraja na svakodnevnim akcijama za prikupljanje novca.

Iako sada nisam u Milanovcu, nikada se nisam osećala bliže, ni svom rodnom gradu, ni Vama , mojim sugrađanima. Milanovčani naši dragi, ulepšali ste nam život a Aniki ga produžili.

Hvala Vam. Budite uz nas do pobede!

Foto: INFO 24

Podsećamo, Anika boluje od retke, progresivne i terminalne neuromuskulaturne bolesti  spinalne muskularne atrofije, ili skraćeno SMA, tip 1. Efikasna genska terapija   “Zolgensma “ koja se prima jednokratno deluje na celo telo, uključujući i mišiće za gutanje i disanje koji kod Anike sve više slabe. Anika bi na taj način injekcijom dobila ”novi gen” koji će od tada proizvoditi protein koji joj nedostaje za život.

Injekcija košta 2 miliona i 100 hiljada evra, pa je neophpodno da svi zajedno sa istom željom nastavimo prikupljanje sredstava i doprinesemo Anikinom ozdravljenju.

INFO 24 / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *