Humanitarni božićni bazar od 04. do 06. januara u Pećincima

Novogodišnji i božićni praznici su vreme darivanja, vreme kada smo posebno okrenuti jedni drugima. Sa tim ciljem, novoosnovano Udruženje za pomoć deci i odraslima sa smetnjama u razvoju i invaliditetom “Razlikovnica” iz Pećinaca, organizuje humanitarni božićni bazar, tokom kojeg će na pećinačkom šetalištu prodavati domaće proizvode, nakit, knjige, edukativni materijal i još ponešto.

Bazar su podržali brojna udruženja, ustanove i preduzeća, kao i Mesna zajednica Pećinci i Opština Pećinci, a po rečima Tanje Bordejašević prikupljena sredstva od prodaje idu na račun Udruženja Razlikovnica.

“Osnovni cilj našeg udruženja upravo su edukacije, radionice i potpuna podrska osobama sa posebnim potrebama i njihovim porodicama. Kako se udruženje bude razvijalo, širiće se i mogućnosti na svim poljima. Želimo da radimo na podizanju svesti i interakciji, naročito među najmlađima, jer kod njih je empatija najprisutnija” – rekla je Tanja, i pozvala sve ljude dobre volje da se pridruže njihovom šarenilu, posete bazar i da zajedno naprave prve, ali, kako je rekla, značajne korake.

Ona dodaje da će u okviru samog bazara biti moguće učlaniti se u udruženje, simboličnom članarinom, kao i da je članarina besplatna za decu i lica sa posebnim potrebama i invaliditetom i njihove porodice.

Bazar počinje sutra, 4. januara i traje sve do Badnjeg dana do 6. januara, na pećinačkom šetalištu, od 8.00 do 16.00 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *