Humanitarna akcija za decu beogradskog prihvatilišta

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, uručila je donaciju i novogodišnje paketiće deci u Prihvatilištu za decu Beograd, u okviru humanitarne akcije koju je pokrenulo to ministarstvo u saradnji sa Unitas fondom i uz podršku kompanija Roaming Electronics i Nestle.

Ona je deci čestitala predstojeće praznike poručivši im da koriste nove tehnologije za brže i lakše učenje i informisanje, upozorivši ih i na rizične situacije na internetu.

„Pazite kada komunicirate sa nekim onlajn, da ne prihvatate olako razne ponude koje će vam delovati primamljivo. Bolji život ćete sami sebi obezbediti pre svega ako učite, budete marljivi i vredni“, poručila je Matić.

Prihvatilištu su donirani tablet, televizor i zvučnici, a decu su pozdravili i sekretarka Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda, Nataša Stanisavljević, direktorka Prihvatilišta za decu Beograd, Danijela Stajković, Branko Kovačević, dirketor Unitas Fonda i predstavnica kompanije Roaming Electronics , Daliborka Filipović.

Ovom prilikom održano je predavanje na temu bezbednosti dece na internetu Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu i Unitas fonda.

Humanitarnu akciju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sprovodi i za decu koje zbrinjava Fond „Humano srce Šapca“.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *