Humani maratonac trčao za Jovanine prve korake

Četvorogodišnjoj Jovani Barušić, koja boluje od cerebralne paralize, potrebna su novčana sredstva za lečenje kako bi jednog dana mogla da stane na noge i načini prve korake. Pomoć je pružio je i Lozničanin Aleksandar Kikanović, trčeći od Sombora do Odžaka.

Maratonac i humanista iz Loznice, Aleksandar Kikanović, nastavlja da kroz trčanje pomaže onima kojima je pomoć potrebna. Ovog puta trčao je stazu dužine od oko 30 kilometara od Sombora do Odžaka za malu Jovanu.

“Zamolio bih sugrađane Sombora, Odžaka i cele Srbije da danas ostanu kod kuće, da ne popiju danas kafu, da odvoje nekih 200 dinara za jednu poruku i pošalju 891 na 3030, da mala Jovana dočeka sledeći rođendan na svojim nogama”, poručuje Aleksandar Kikanović.

Uz prijatelje koji su trčali ili vozili bicikl sa njim, po veoma hladnom vremenu i kroz gustu maglu, Aleksandar je za tri sata istrčao svoj put. Cilj je bio da maloj Jovani uruče rođendanski poklon.

“Htela bih da se zahvalim momcima na jako velikom gestu, hrabrosti, volji da pomognu mom detetu. Zajedno smo jači. Uz pomoć svih nas, svako po malo, biće dobro”, kaže Dragana Barušić, majka male Jovane.

Četvorogodišnja Jovana je dete iz blizanačke trudnoće. Po rođenju je imala nedostatak kiseonika i krvarenje trećeg stepena, što je ostavilo cistu na levoj strani mozga i proširenje moždanih komora. Dijagnostikovana je cerebralna paraliza, strabizam, a od skoro i epilepsija. Jovana puzi i govori, ali ne može samostalno da sedi i ne hoda.

“Da sledeći rođendan dođemo svi kod Jovane, ne sa kamerama, nego da dođemo kao gosti i da se igramo sa Jovanom, da trčkaramo sa njom po dvorištu”, ističe Kikanović.

Za prve dve godine fizikalnih terapija, nabavku ortopedskih pomagala, specijalističke preglede, kao i za operaciju strabizma, potrebno je da bude prikupljeno sedam miliona dinara.

INFO 24 / RTS / Foto: RTS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet