Humani i plemeniti učenici škole u Brankovini i ove godine pomažu rad Centra za vantelesnu oplodnju

Osnovna škola „Prota Mateja Nenadović“  iz Brankovine organizovala je tradicionalno humanitarnu akciju pod nazivom „Najmladji za najmladje“.

Humanost i plemenitost su najlepše i najvrednije čovekove karakteristike. Potreba da od srca damo koliko i šta možemo dobro je poznata našim učenicima. Pomažući drugima i učestvujući u raznim humanitarnim akcijama, naši učenici i njihovi učitelji i nastavnici, utkali su u sebe istinske životne vrednosti. Združujući ljubav i empatiju prema drugome, talente i znanja i oni sami rastu, dobijaju krila i tako streme ka zvezdanoj blistavosti, jer pomažući drugima i sami postajemo bolji. Da znaju šta znači biti human i koliko nečije malo drugome može biti mnogo, pokazali su puno puta do sada, navodi se u saopštenju škole iz Brakovine.

Iz ove škole ističu da je tokom realizacije ove humnaitarne akcije, kao i prethodnih godina, ostvarena uspešna saradnja sa Gradskom upravom, posebno sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem i zamenikom gradonačelnika Nemanjom Petrovićem.

Humanitarnom akcijom „Najmlađi za najmlađe“ koju škola organizuje od 2013. godine, prikupljaju se sredstva kojim se pomaže rad Centra za vantelesnu oplodnju u Valjevu. Vredni učenici su i ove godine, sa svojim učiteljima Tatjanom Bojanić, Gordanom Adžić, Ljiljanom Pajić, Katarinom Janković, Katarinom Sinđić, Snežanom Birčanin, Jovankom Stanković, Milicom Dostanić i Goranom Stojanovićem napravili  novogodišnje ukrase, čestitke, ramove… sve što može ukrasiti domove u vreme praznika, a sugrađani su ih kupovali po cenama koje su sami odredili, na taj način dali svoj doprinos i pokazali spremnost da pomognu u ostvarivanju plemenitog cilja – „Da se novi život rađa“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *