HEROJ SA KOŠARA ZAMOLIO VUČIĆA DA SAČUVA MIR! Ivan Antić rasturio lažne patriote: Busali se u pileće grudi, a nikog nisam video 1999. pored sebe

Ivan Antić, heroj sa Košara koji prisustvuje sednici Skupštine zamolio je predsednika Vučića da sačuva mir, a svojim govorom rasturio je lažne patriote koji zapaljivim izjavama prizivaju rat.

Ivan Antić, heroj sa Košara kazao je da na rat pozivaju oni koji nikada nisu bili u ratu.

– Ja sam Ivan Antić, 1999. sam ratovao na Košarama i kada se vojska povukla sa KiM, ja sam ostao u Kosovskoj Mitrovici i borio sam se na mostu za razliku od ovih danas koji brane Kosovo i koji se busaju u patriotske pileće grudi, ja sam se zaista borio za KiM da ostane u sastavu naše države, ali nikog od ovih nisam tada video pored sebe iako su bili u godinama kada su mogli da budu u sastavu Vojske Jugoslavije – počeo je on i dodao:

– Međutim, niko od njih nije uzeo pušku u ruke i niko od njih nije bio sa mnom. Bili su momci koji su bili dosta mlađi od njih i koji su svoje živote ostavili da bi KiM ostali u sastavu naše zemlje. A oni su za to vreme šetali negde po Beogradu, Čačku, po Parizu, vadili indekse, operisali slepa creva, skidali mladeže, a sve to kako bi izbegli da idu u vojsku. Ja znam šta je rat, znam šta je oružani sukob, ne želim da ičije dete to doživi i retko kada možete naći pravog veterana i borca koji će pozivati na rat, nego uglavnom oni koji su se krili od rata, olako pozivaju na rat i sukobe, a ovo što oni danas rade je pozivanje na rat – kazao je Antić.

Antić je zamolio predsednika Vučića da sačuva mir.

– Ja vas molim gospodine predsedniče da čuvate mir, da se grčevito borite za mir jer samo u miru možemo da nastavimo da se razvijamo i jačamo, a samo jaki možemo da zaštitimo i sačuvamo našu zemlju. A u ime boraca, veterana sa Košara i Paštrika želim da vam se zahvalim što vodite računa o nama borcima, brinete o tome da se naš glas čuje, bulevaru ste dali ime Heroji sa Košara, obeležavaju se svi bitni datumi, neguje se sećanje na naše žrtve, otkrivaju se spomenici. Ja verujem da ćemo mi biti poslednja generacija koja će otkrivati spomenike te vrste. Za razliku od ovih koji su ovo uradili – rekao je Antić pokazivajući fotografiju terorista OVK:

– Ovo su teroristi OVK za koje smo mi dali živote da ih uhapsimo, neki su preživeli, bili su uhapšeni, a šta ste vi uradili? Nakon dve godine vi ste ih oslobodili. Sve do jednog! – rekao je Antić pokazivajući dokument koji to dokazuje.

– A kako su nam se zahvalili? Znate li šta je ovo? – upitao je Antić drhtavom rukom pokazivajući sliku reke Bistrice u Goraždevcu i ubijenu srpsku decu pored:

– Ne sunčaju se deca, nego leže mrtva, a njihova deca, tih terorista ranjavaju našu decu koja su danas na balkonu.

Njegove reči pozdravljene su aplauzom, a aplaudirao mu je i predsednik Vučić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *