Hemofarm otvorio novu proizvodnu liniju u Šapcu

Farmaceutska kompanija Hemofarm otvorila je novu proizvodnu liniju u Šapcu u koju je invstirala više od 10 miliona evra, saopšteno je u sredu. U tom pogonu počeće proizvodnja brenda „Nizoral“- šampona protiv peruti.

Nemačka Stada Group, u čijem sastavu posluje Hemofarm, kupila je 2019. godine proizvodni portfolio „Nizoral“ šampona od kompanije Johnson&Johnson i donela odluku da proizvodnju ovih svetski poznatih brendova prebaci u proizvodni pogon Hemofarma u Šapcu.

Odobrena investicija u vrednosti od 10 miliona evra iskorišćena je za rekonstrukciju starog odeljenja pakovanja blistera, kao i za nabavku proizvodne opreme za pet novih linija, čime se dodatno proširio proizvodni portfolio tečnih formi ove kompanije.

Prva faza rekonstrukcije završena je u junu 2022. godine, kada su proizvodne linije puštene u rad, a prilikom današnjeg obilaska proizvodnje je potpredsednik Stada Group za globalne operacije Hesus Korčero Romero (Jesús Corchero Romero) istakao je značaj i vrednost ove investicije.

„Cilj naših globalnih operacija je da postanemo vodeći dobavljač, tačan svakog trenutka, kako bismo napredovali na svim tržištima na kojima poslujemo. Decenije uspešnog poslovanja naučile su nas da za rast i bolje poslovanje moramo da maksimiziramo naše kapacitete i da ulažemo u najbolje tehnologije na pravim lokacijama, pokazujući time našu spremnost da se prilagođavamo zahtevima lokalnih tržišta i globalnim uslovima poslovanja“, rekao je on.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *