„Hemofarm“ donirao 20 novih kreveta Urgentnom centru Srbije

Kompanija „Hemofarm“ donirala je  dodatnih 20 medicinskih kreveta sa pratećom opremom i antidekubitalnim dušecima Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, u vrednosti od 5,6 miliona dinara.

Kako je rečeno tom prilikom, ovo je jedna od brojnih donacija „Hemofarma“ zdravstvenim ustanovama u Srbiji, a samo tokom prošle godine, ta kompanija pomogla je i podržala njihov rad kroz pomoć u opremi i lekovima u vrednosti 20 miliona dinara.

Prilikom primopredaje donacije, direktor Urgentnog centra Marko Ercegovac zahvalio je predstavnicima kompanije „Hemofarm“ ističući da je ovo treća godina zaredom da Urgentni centar dobija ovakvu donaciju od njih, koja je posebno važna za najteže pacijente u jedinicima intezivnih nega.

„Najkritičniji i najteži pacijenti iz cele Srbije se zbrinjavaju i dalje leče u Urgentnom centru, pa je zbog toga važno da imaju dobre uslove lečenja. Nadam se da će uspešna saradnja i partnerski odnos koji imamo sa Hemofarmom postati tradicija“, rekao je Ercegovac.

On je rekao da je komanija „Hemofarm“ pravi partner i društveno odgovorna kompanija koja razume potrebe pacijenata iz zdravstvenih ustanova i naveo je da se nada će njihov primer slediti i druge kompanije u Srbiji.

Ercegovac je dodao da će donacija od 20 kreveta značajno doprineti poboljšanju nivoa nege pacijenata, olakšati rad lekarima i ostalom osoblju, a doprineti i bržem oporavku pacijenata.

Ercegovac je rekao da se u Urgentnom centru Srbije dnevno pregleda 600 do 800 pacijenata, a preko 60-oro njih se zbrine.

Prema rečima generalnog direktora „Hemofarma“ dr Ronalda Zeligera, ovo je samo jedan od načina kako ta kompanija pomaže lečenje pacijenata u Srbiji.

On je istakao da redovno pomažu klinike i domove zdravlja u Srbiji i dodao da gotovo da nema bolnice u Srbiji kojoj u nekom trenutku nisu pomogli.

Samo tokom prošle godine „Hemofarm“ je pomogao i podržao njihov rad kroz pomoć u opremi i lekovima u vrednosti 20 miliona dinara.

„To je naša pomoć zdravstvenim ustanovama, koja direktno doprinosi boljem lečenju pacijenata“, rekao je Zeliger.

On je rekao da se ovakvim donacijama, kao današnjom UC, nastavlja pomoć za najhumaniju profesiju i podsetio da lekari i medicinsko osoblje u Urgentnom centru imaju veliku odgovornost, te da su u „Hemofarmu“ srećni kada im njihova pomoć olakšava trud i rad.

Zeliger je pozvao i ostale kompanije koje rade u Srbiji da takođe pomognu zdravstvenim ustanovama.

Takođe je dodao da osoblje u Urgentnom centru može da računa da će predstavnici te kompanije doći i sledeće godine i uručiti donaciju Urgentnom centru.

U znak zahvalnosti za višegodišnju podršku, direktor UC je uručio generalnom direktoru Hemofarma izlivenu statuu Bogorodice koja je delo mlade vajarke Katarine Tripković.

INFO 24 / Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *