Hemičar, prof. dr Marko Todorović u poseti Valjevu

Predsednik Srpske akademije inovacionih nauka prof. dr Marko Todorović je danas posetio Valjevo.

U ime gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića, u Gradskoj upravi je sa njim razgovarao član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović, koji je i sam redovni član ove akademije.

Nakon posete Gradskoj upravi, prof. Todorović je obišao i Istraživačku stanicu i Sportsko-rekreativni centar u Petnici.

prof. dr Marko Todorović

Prof. dr Marko Todorović je jedan je od osnivača Univerziteta u Bijeljini, jedan od osnivača Sarajevskog univerziteta, gde je šest godina radio na Poljoprivredenom fakultetu, šest godina na Ekonomskom i 12 godina na Tehnološkom fakultetu. Smatra se za jednog od najvećih živih hemičara u regionu, a bio je nominovan i za Nobelovu nagradu iz hemije.

Pored brojnih istraživanja iz oblasti hemije, ekologije i ekonomije, zapažen je i po tome što je dao novu mogućnost građenja Mendeljejevog periodnog sistema. Objavio je veliki broj knjiga, dobitnik je preko 400 priznanja, od priznanja Saveza pronalazača Srbije oličenog u povelji Lider pronalazaštva, do zvanja redovnog člana Srpske akademije inovacionih nauka.

prof. dr Marko Todorović

Srpska akademija inovacionih nauka je nastala kao odraz tradicionalne umetnosti našeg naroda i velikana nauke. Njeni članovi su istaknuti univerzitetski profesori, naučnici i pronalazači nacionalnog i svetskog glasa.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *