Hala Partizan uskoro uredjena

Radovi na uredjenju unutrašnjosti nekadašnje hale Partizan privode se kraju. Cilj grada je da halu mogu da koriste najmladji uzrasti.

U hali “General Svetomir Djukić”, polako se privode kraju radovi na uredjenju unutrašnjosti. Vrednost radova u okviru kojih je zamenjen parket u velikoj i maloj sali, uredjene svlačionice i mokri čvor je 20 miliona dinara.

Uz saradnju sa državom Grad Valejvo je najpre uradio spoljašnju rekonstrukciju hale za šta je grad izdvojio 12 miliona dinara. Ostatak do 40 miliona izdvojila je Republika Srbija.

U okviru tadašnjih radova rekonstruisan je krov, termički omotač oko objekta, postavljen novi kotao.

Nekadašnja hala Partizan bila je dugogodišnji predmet spora izmedju grada Valjeva I DFR Partizan. Iako je grad Valjevo još davnih dana sudskom odlukom dobio pravo termina, dogovor o uredjenju korišćenja nije postignut.

Za to vreme hala je bila izložena zubu vremena i propadala. Nakon odluke države i rešenosti grada da hala ponovo bude korišćena kao što je to nekaada bio slučaj krenulo se u uredjenje objekta.

Kako je svojevremeno saopštio direktor UFK “Valis” Željko Ostojić, halu će koristiti predškolci o čemu su vodjeni razgovori sa PU “Milica Nožica”,  osnovci, ali i sportski klubovi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *