Gradonačelnik Vučević posetio “Ciklonizaciju” povodom akcije zaprašivanja komaraca

Preduzeće “Ciklonizacija d.o.o. Novi Sad” počelo je sa akcijom zaprašivanja komaraca, a tim povodom upriličena je i smotra opreme i ljudstva kojoj je prisustvovao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Ovo je oprema kojom branimo Novosađane od komaraca, krpelja i drugih insekata. Zaposleni u ”Ciklonizaciji” su prethodnih osam nedelja svakodnevno bili u borbi protiv Kovida 19, dezinfekcijom ulica, objekata, stambenih zgrada. Zahvaljujem im se na angažmanu za vreme vanrednog stanja, nisu se bavili komercijalnim uslovima, već su sve vreme bili na visini zadatka. Krećemo i u borbu protiv komaraca, što je sada još bitnije, s obzirom na situaciju sa virusom. Grad ima dvogodišnji ugovor sa ovom kompanijom vredan140 miliona dinara. Raspolažu odličnom opremom kao što su amfibijska vozila, helikopter, dva aviona, najbolja mehanizacija i primer su za ceo region. Takođe imaju najbolje stručnjake koji prave strategiju, te koriste najsavremenija sredstva”, naglasio gradonačelnik Vučević.

Dario Aćimović iz “Ciklonizacija d.o.o. Novi Sad” rekao je da je sistematska akcija zaštite zdravlja građana od komaraca krenula pre osam dana.

“Urađen je monitoring urbanih delova grada i prigradskih naselja, a sprovedeni su i tretmani na Novom naselju i Satelitu u podrumima koji su pod vodom. Privodimo kraju monitoring rečnih komaraca na Dunavu i na osnovu toga ćemo izvoditi dalje tretmane. Pre šest dana počela je i akcija zaštite zdravlja građana od krpelja, i to od oboda grada sa sremske i bačke strane, pa se krećemo prema centru”, istakao je Aćimović.

Gradonačelnik Vučević rekao je da je borba za zdravlje građana i dalje prioritet i izrazio nadu da će kriza što pre biti okončana.

poseta,, gradonačelnik,, ciklonizacija,
Foto: RTV (Jaroslav Pap)

“Treba da definišemo tehničke i zaštitarske uslove za korišćenje javnog gradskog prevoza. Vozila i vozači su spremni, čekamo uputstva od Kriznog štaba. Grad i predškolska ustanova su spremni i za povratak dece u vrtiće, ali i tu se čeka odluka struke, odnosno Kriznog štaba”, izjavio je Vučević i dodao da je i dalje potreban veliki oprez, jer se epidemiološka situacija može u trenutku promeniti, odnosno pogoršati.

INFO 24 / RTV / Foto: RTV (Jaroslav Pap)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *