Gradonačelnik Užica posetio Apotekarsku ustanovu, uskoro maske

Grad Užice je napravio dogovor sa nekoliko preduzeća u Zlatiborskom okrugu, da šiju zaštitne maske za potrebe građana. Proizvodnja je već počela, a maske će prvo biti isporučene Zdravstvenom centru. Svoje radnike obezbedila danas 500, a sutra će isti broj maski  biti podeljen radnicima.

Kada je u pitanju snabdevenost apoteka u gradu Užicu, situacija je znatno bolja danas, nego pre nekoliko dana. Zaštitnih i dezinfekcionih sredstava ima, ali su i dalje u deficitu maske. Nekoliko preduzće iz Zlatiborskog okruga, po dogovoru sa gradom Užicem, već su počela proizvodnju maski, a prioritet će biti zdravstveni radnici Zdravstvenog centra Užice, koji osim ovog grada, pokriva i devet opština okruga.

Tihomir Petković, gradonačelnik Užica

„Za radnike javnih preduzeća do sada je obezbeđena određena količina maski, za potrebe radnika gradske uprave danas je nabavljeno 500, a isto toliko očeukejmo i sutra. Prioritet su nam, pre svega, zdravstveni radnici, bez ikakve sumnje.  Kada su u pitanju maske koje će se pojaviti ovih dana, i to od preduzeća sa kojima smo sklopili dogovor, zbog nabavne cene od 100 dinara, nećemo ih prodavati našim građanima, već ćemo sačekati dosta jeftinije maske koje stižu iz Kine. Molim građane Užičana da se strpe još par dana“, naglasio je Tihomir Petković, gradonačelnik Užica.

Petković se zahvalio svim zaposlenim zdravstvenim radnicima, ali i radnicima apoteka, za koje kaže da su pokazali pre svega humanost na delu, jer su čak i oni koji imaju decu mlađu od 12 godina, ipak na svojim radnim mestima, i da, kako naglašava, Apotekarska ustanova Užice, zahvaljujući njihovom radu, dobro funkcioniše.

A Apotekarska ustanova donela je odluku, da jedna apoteka u gradu, iako je od 20 do 5 časova pilicijski čas, ipak radi po celu noć. Po rečima nadležnih, za sada u svim apotekama lekova ima dovoljno, kao i zaštitnih rukavica i sredstava za dezinfekciju.

Radoica Nišavić, direktor Apoteka Užice

„Trudićemo se da apoteke budu redovno snabdevene svim potrebnim sredstvima, a uskoro očekujemo maske iz Kine, i mi ćemo limitirati njihovu prodaju, kako bi što više stanovnika širom regiona dobilo bar po pet do deset maski pojedinačno“,  kaže Radoica Nišavić, direktor „Apoteke“ Užice.

U toku dana, sva vozila Apotekarske ustanove bila su na terenu i snabdevala su svoje apoteke po celom Zlatiborskom okrugu.

Za INFO 24 iz Užica, Nada Dželebdžić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *