Gradonačelnik u direktnom razgovoru s građanima

I u novom mandatu, gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić nastavio je da prima građane Kraljeva na razgovor, kao što je to činio i prethodnih godina.

U želji da svojim sugrađanima pomogne u rešavanju problema sa kojima se susreću, gradonačelnik jednom, a ukoliko ima više zahteva, dva puta nedeljno u svom kabinetu razgovara sa Kraljevčanima koji su podneli zahtev za prijem i želeli da problem lično izlože prvom čoveku grada, bilo da se radi o nekom ličnom problemu, poteškoći u ostvarivanju prava pred određenim organima ili nečem drugom.

Kako ističe dr Predrag Terzić, od 27. avgusta, kada je ponovo izabran za gradonačelnika Kraljeva, zaključno sa 8. oktobrom, razgovarao je sa 118 sugrađana, koji su od njega zatražili pomoć u rešavanju problema iz različitih oblasti. Pitanja se uglavnom odnose na rešavanje infrastrukturnih problema, izgradnju ili asfaltiranje puteva, izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže, obezbeđivanje javne rasvete, rešavanje socijalnih pitanja, pomoć prilikom zaposlenja…

Prema rečima gradonačelnika, direktna komunikacija sa građanima, u zavisnosti od vrste problema, ubrzava proces pružanja pomoći. Neke probleme je moguće rešiti odmah, za rešavanje drugih je potrebno da se građani obrate određenim gradskim organima, javnim i javno-komunalnim preduzećima i ustanovama ili su za njihovo rešavanje nadležne državne institucije. U svakom slučaju, kako ističe, gradonačelnik nastoji da svaki primljeni građanin ima mogućnost da dobije pomoć u rešavanju problema.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *