Gradonačelnik Subotice u poseti porodici Sovilj

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, Duško Ćutilo, posetili su danas porodicu Sovilj, u subotičkoj Mesnoj zajednici „Makova sedmivca”, koja je na konkursu Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima dobila bespovratna sredstva u iznosu od 350.000 dinara za izgradnju kuće. Tom prilikom uručeni su ugovori za nabavku građevinskog materijala za još pet porodica koje su svoje stalno utočište našle na teritoriji grada Subotice, a na osnovu konkursa koji je sproveden tokom 2020. godine.

Gradonačelnik Laban je rekao da se Grad Subotica tek od druge polovine 2016. godine, zajedno sa partnerima i donatorima, aktivno uključio u procese i projekte kako bi se obezbedio krov nad glavom za ljude koji su zbog oružanih sukoba u periodu od 1991. do 1995. godine prisilno morali da napuste svoja ognjišta.

Svesni, naglasio je, da je teško u potpunosti nadoknaditi njihov gubitak, ali i vreme koje je propušteno s obzirom na to da su brojne vladajuće strukture izbegavale da rešavaju njihove probleme, tokom protekle četiri godine preduzeto je sve da se ispravi ta nepravda i da se pomogne izbegličkim porodicama u njihovom trajnom stambenom zbrinjavanju.

Bogdan Laban
Bogdan Laban

-Da smo već od početka našeg mandata počeli da vodimo računa o izbegličkim porodicama sa prostora Bosne i Hercegovine i Hrvatske svedoči i činjenica da im je kroz Regionalni stambeni program omogućena kupovina 51 seoske kuće sa okućnicom i nabavka paketa građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju predmetne kuće. Uručili smo, takođe, i ugovore o dodeli 37 paketa građevinskog materijala – istakao je gradonačelnik Laban.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *