Gradonačelnik Šapca u poseti ambasadoru Srbije u Austriji

Na poziv Njegove ekselencije ambasadora Republike Srbije u Republici Austriji Nebojše Rodića gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić bio je gost ambasade Srbije u Austriji.

-Velika je čast imati zemljaka na čelu ambasade jedne od najbitnijih evropskih zemalja. Rođeni Šapčanin, gospodin Rodić, pozvao me je da kao gradonačelnik grada Šapca, razmenimo mišljenja oko saradnje u nekoliko oblasti koje bi grad Šabac mogao da ostvari sa različitim subjektima iz Austrije.

Veliki broj Šapčana i ljudi iz Mačvanskog okruga živi i radi u Austriji, što je značajan preduslov za učvršćivanje i dodatno unapređenje međusobnih odnosa. Razgovarali smo o ekonomskoj saradnji, saradnji u oblasti kulture, ali i o realizaciji različitih projekata u kojima bi grad Šabac mogao da bude pouzdan i siguran partner. Uz lični trud i zalaganje ambasadora Rodića i sve prednosti Šapca koje sam mu predstavio, siguran sam da ćemo doći do očekivanih rezultata, jer brinemo kako o građanima Šapca, tako i o našem narodu u dijaspori.

Još jednom se zahvaljujem Njegovoj ekselenciji ambasadoru Srbije u Austriji, gospodinu Nebojši Rodiću na pozivu i trudu da do ovog susreta dođe- istakao je gradonačelnik Šapca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *