Gradonačelnik Loznice pozvao stručne sugrađane: Dođite, zavičaj vas hoće!

U okviru programa koji je osmislio gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, kršten „Loznica najboljima“, grad Loznica je raspisao javni poziv.

U okviru programa koji je osmislio gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, kršten „Loznica najboljima“, grad Loznica je raspisao javni poziv, potvrđeno nam je u Gradskoj upravi.

Javni poziv važi za sve Lozničane sa visokom stručnom spremom, zaposlene van svog grada – u zemlji ili dijaspori, i mlade svršene studente koji su na osnovnim studijama postigli prosečnu ocenu najmanje 9,00, da se jave Gradskoj upravi grada Loznice na razgovor u vezi sa mogućnostima njihovog povratka i zaposlenja u Loznici.

Cilj je povratak stručnjaka i mladih obrazovanih ljudi u Loznicu, kao i njihovo uključivanje u projekat – „Tim za budućnost Loznice“. Zadatak Tima je podizanje kapaciteta Gradske uprave i javnog sektora, a u cilju još snažnije podrške privrednicima i građanima.

Kroz ovaj Program stručnjaci i najbolji studenti iz Loznice imaće šansu da svoje znanje i iskustvo realizuju u svim oblastima društvenog života, da doprinesu da Loznica bude još bolje mesto za život, zaustave odlazak mladih, obrazovanih i stručnih, i u svom rodnom gradu sanjaju i ostvaruju svoje snove –poručuju iz Gradske vlasti u Loznici.

Svi zainteresovani mogu da dostave svoju radnu biografiju („SV“) na imejl-adresu office@loznica.rs, nakon čega će biti pozvani na razgovor.

Govorili smo i najavljivali da ćemo, vrlo brzo, biti u grupi 10 najrazvijenijih opština i gradova u zemlji, a sama činjenica da pozivamo naše uspešne sugrađane „sa strane“ da se vrate i da zajedno gradimo grad i zavičaj pokazuje da smo na dobrom putu – rekao nam je gradonačelnik Petrović. –Ponosan sam na ovaj projekat kao na jedno od svojih najdražih „čeda“ od kako sam na čelu grada minulih skoro 16 godina.

novosti.rs / macvanski.info / Foto: V. Mitrić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *