Gradonačelnik Beograda primio ambasadorku Portugalije

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ugostio je u Starom dvoru ambasadorku Portugala u Srbiji Mariju Virdžiniju Mendez da Silva Pinu.

Radojičić i Pina razgovorali su o unapređenju saradnje u oblasti turizma, kulture i zaštite životne sredine dva glavna grada, Lisabona i Beograda.

Kada je reč o saradnji u oblasti turizma, broj turista koji iz Portugalije dolaze u Beograd je šest hiljada godišnje, što je uvećanje u odnosu na prethodne godine. Međutim, gradonačelnik je istakao da je pandemija virusa korona veliki izazov za sve metropole i da treba uložiti znatno više truda u međunarodnu saradnju u turizmu.

Gradonačelnik je ambasadorki Portugalije zahvalio na sveukupnoj dosadašnjoj pomoći kojom Portugalija podržava evrointegracije Srbije i istakao značaj podrške koju dobijamo od zemlje koja će uskoro preuzeti rotirajuće predsedavanje Savetu Evropske unije.

– Portugalija  je zemlja koja će u prvoj polovini 2021. predsedavati Evropskom unijom. Njena podrška će biti izuzetno značajna za Srbiju, posebno kada bude na čelu Saveta Evropske unije, ali i kasnije na našem putu evrointegracija. Zbog toga sam veoma zahvalan na njenoj pomoći u svim naporima koje Srbija ulaže u procesu pristupanja Evropskoj uniji – rekao je Radojičić.

Ambasadorka Pina je navela da će Portugalija nastaviti da podržava evrointegracije Srbije, s obzirom na iskustvo svoje države kojoj je članstvo u EU bilo najznačajniji faktor za napredak. Ona je naglasila da su politički odnosi dve zemlje stabilni, kao i da za ekonomske odnose postoji velika zainteresovanost.

INFO 24 / Beoinfo / Foto: Beoinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *