Gradonačelnica Sremske Mitrovice obišla radove na obnovi ulice Mačvanski kej

Gadonačelnica Sremske Mitrovice Svetalana Milovanović obišla je radove na rekonstrukciji ulice Mačvanski kej, gde je završeno asfaltiranje od raskrsnice sa Salašom Noćajskim do centra Mačvanske Mitrovice. Od sutra počinju i radovi na izradnji mini pijace u centru ovog mesta, kažu nadležni. Vrednost druge faze radova je 50 miliona dinara, a finansira ih Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Novi izgled ulice Mačvanski kej obradovao je meštane Mačvanske Mitrovice. Kažu da će nova asfaltirana ulica itekako omogućiti lakši i bezbedniji saobraćaj kako vozila tako i pešaka.

Pored rekonstrukcije saobraćajnice, veoma bitno je i to da su meštani Mačvanske Mitrovice dobili novu vodovodnu mrežu koja je bila stara i preko 50 godina, a uvođenjem gasne mreže dobili su i mogućnosti upotrebe ovog energenta. Samim tim Mačvanska Mitrovica dobija karakteristike pravog gradskog naselja.

Obilaskom Mačvankog keja gradonačelnica Sremske Mitrovice je istakla da je završeno asfaltiranje ulice Mačvanski kej i to od raskrsnice od Salaša Noćajskog do centra Mačvanske Mitrovice u dužini od 1100 metara. U narednom periodu očekuje se i završetak pešačkih staza i postavljanje behaton ploča. Ukupna vrednost ove investicije je 50 miliona dinara koje finansira JP “Putevi Srbije”

Već krajem oktobra Mačvani mogu da očekuju završetak radova u ulici Mačvanski kej. Kako kažu nadležni od sutra počinje izgradnja mini pijace u centru Mačvanske Mitrovice, gde će biti postavljeno oko 10 tezgi, a biće besplatne za upotrebu.

INFO 24 / RTV / Foto: RTV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *