GRAD POMAŽE ŠKOLAMA DA OBRAZOVNE PROFILE PRILAGODE POTREBAMA TRŽIŠTA

Na inicijativu Gradske uprave za obrazovanje, danas u Gradskoj kući održan je sastanak kojem su prisustvovali direktori četiri novosadske srednje stručne škole, predstavnici japanske kompanije „Nidek“, kao i predstavnici Školske uprave Novog Sada i Regionalne privredne komore.

Pozdravlјajući prisutne članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić je istakla da Grad Novi Sad, pored toga što ulaže četvrtinu svog budžeta u oblast obrazovanja, želi da pomogne srednjim stručnim školama da svoje obrazovne profile prilagode potrebama tržišta.

– Zahvalјujući vizionarskom i upornom radu na razvoju Novog Sada, naš grad je postao mesto gde strani investitori i svetski priznate kompanije rado dolaze i otvaraju fabrike. To je slučaj i sa japanskom kompanijom „Nidek“ koja ovde planira značajne investicije. Budući da poslu pristupamo planski mi smo organizovali sastanak jer želimo da doprinesemo efikasnijem radu i sigurnom napretku kako naših učenika, tako i privrednih subjekata koji posluju u Novom Sadu. Oni su jedni drugima predstavili svoj rad što je prvi i najvažniji korak ka uspostavlјanju saradnje, a Grad će nastaviti da radi na spajanju predstavnika privrede i obrazovanja kako bi mladi imali priliku da steknu značajne kompetencije i da se lakše zaposle jer je naš cilј da oni ostanu da žive i rade u Novom Sadu – izjavila je Dina Vučinić.

Tokom sastanka, učesnici su istakli važnost ovog susreta jer su u direktnom kontaktu mogli da se informišu o planovima, kadrovskim potrebama i o načinu rada u fabrici „Nidec Electric Motor Serbia“ što će doprineti ostvarivanju bliže saradnje privrede i škola, a u cilјu dalјeg ulaganja u sistem obrazovanja i razvoj Grada Novog Sada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *