Gornji Milanovac zainteresovan za organizaciju letnjih kampova za decu iz dijaspore

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti sa dijasporom Đorđe Milićević predstavio je danas predsedniku Opštine Gornji Milanovac Dejanu Kovačeviću i predsedniku Skupštine opštine Lazaru Nikoliću projekat organizacije letnjih kampova za decu iz dijaspore.

Milićević je tokom posete Gornjem Milanovcu istakao da je plan da tokom leta više od 15.000 mališana boravi u tematskim kampovima širom zemlje kako bi što bolje upoznali ne samo Beograd, već i unutrašnjost Srbije.

On je konstatovao da je Gornji Milanovac okružen lepom prirodom, a ceo takovsko-rudnički kraj prepun kulturnih i istorijskih atrakcija – od manastira Vraćevšnice do Takovskog grma, gde su se Srbi na Cveti 1815. godine digli na ustanak protiv turskog zavojevača.

Prema njegovim rečima, kampovi će imati razne teme i zadovoljavati razna interesovanja – od ekologije, sporta, kulturno-umetničkih i drugih kreativnih aktivnosti, do upoznavanja s prirodnim odlikama Srbije.

Namera je da ovo postane ustaljena praksa i da sve buduće generacije naše dijaspore prođu kroz ovakve kampove. Takođe, plan je da deca iz Srbije u narednom periodu odu u uzvratnu posetu drugarima iz dijaspore koje će ugostiti ovog leta, istakao je ministar.

Kovačević i Nikolić su izrazili spremnost da Opština Gornji Milanovac učestvuje u organizaciji letnjih kampova, ističući značaj boravka mališana iz dijaspore u ovom delu Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *