Gojković: Vučić potvrdio odgovornost politike koju vodi

Pristup predsednika Vučića u razgovorima o Kosovu i Metohiji u Vašingtonu, u kojima je odbacio tačku o priznanju tzv. Kosova, još jedna potvrda odgovorne politike koju vodi, ocenila je članica Predsedništva SNS Maja Gojković.

„Državničko i snažno zalaganje delegacije Srbije i predsednika Vučića u Vašingtonu za interese naše zemlje i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji najbolja je potvrda odgovorne politike koju vodi“, navela je sinoć Gojkovićeva u saopštenju za javnost.

Ona je istakla da je „predsednik Vučić u ovom kompleksnom trenutku na početku razgovara, koji se odvijaju u teškoj atmosferi i uz pritiske, pokazao mudrost, spremnost na dijalog sa Prištinom, ali i odlučnost da brani interese naše zemlje i građana“.

„Još jednom je Srbija, na čelu s Vučićem, nedvosmisleno pokazala da je otvorena za dijalog i kompromis, ali da pristanak na ultimatum i predaja za nas nije i nikada neće biti opcija, niti je to put za rešavanje problema između Beograda i Prištine“, naglasila je Maja Gojković.

Ocenila je i da je „izvesno da predsedniku Aleksandru Vučiću ni u nastavku razgovora neće biti lako, ali je isto tako izvesno da niko bolje od Vučića ne bi mogao da zastupa i štiti nacionalne interese Srbije u ovom dijalogu Beograda i Prištine“, što građani Srbije jako dobro znaju.

Maja Gojković je takođe, „zajedno sa ogromnom većinom građana Srbije, koji vrlo dobro razumeju situaciju i koji žele najbolje svojoj zemlji“, pružila „punu podršku predsedniku Vučiću u daljim razgovorima, potpuno uverena da će još jednom pokazati snagu i odlučnost u odbrani nacionalnih interesa“.

„U tim naporima Vučić nije usamljen, već iza njega stoji nada i podrška građana u čitavoj Srbiji, posebno Srba na Kosovu i Metohiji. Zato je važno da u ovom trenutku pokažemo jedinstvo, jer samo složni i jedinstveni možemo uspešno da se borimo i branimo naše nacionalne interese“, zaključila je Gojkovićeva.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *