Gojković uputila telegram saučešća povodom smrti Britislava Petkovića

Beograd, 10.05.2021 – Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici Bratislava Brace Petkovića, pozorišnog režisera, dramaturga i bivšeg ministra kulture i informisanja, u kojem je navela:

„Sa velikom tugom primila sam vest o smrti Bratislava Brace Petkovića. U ovom tužnom trenutku, u ime Ministarstva kulture i informisanja i svoje lično ime izražavam iskreno saučešće. Ovo je veliki gubitak za našu kulturu i sve koji su imali privilegiju da ga upoznaju. Dugogodišnjim radom, svojim iskustvom i karakterom ostavio je značajan trag, po kome ćemo ga svi pamtiti“.

Bratislav Petković bio je ministar kulture i informisanja od 2012. do 2013. godine.  Petković je rođen 1948. godine u Beogradu, diplomirao je 1972. godine na Akademiji za pozorište, film i televiziju, na smeru pozorišne režije. Autor je više poznatih dramskih ostvarenja, koja su igrana na beogradskim pozorišnim scenama, a od kojih su pojedina ekranizovana. Poznat je i kao kolekcionar oldtajmera. Bio je osnivač i direktor muzeja automobila u Beogradu i vlasnik najstarije poslastičarnice u Beogradu. Dobitnik je Nušićeve nagrade za 2000. godine i Zlatnog beočuga za doprinos kulturi za 2001. godinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *