Godfri: Mere Vlade Srbije nisu politički motivisane

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri izjavio je  da se ne slaže sa onima koji kažu da je Vlada Srbije uvela aktuelne mere u političke svrhe, a ne zbog borbe protiv širenja pandemije virusa Covid-19.

Mere su restriktivne, ali razumne i podržane od strane naučnika, rekao je Godfri.

Američki ambasador tako je odgovorio na pitanje Tanjuga kako vidi komentare da su mere koje Srbija sprovodi u borbi protiv virusa Covid-19 zapravo suspenzija demokratije.

„Čuo sam kritike o tome da su mere Vlade Srbije, u cilju sprečavanje širenja virusa, da zapravo nisu u tom cilju, već u političke svrhe. Ja ne smatram da je tako. Ja vidim da je Vlada Srbije usvojila veoma striktne, ali takođe veoma razumne mere koje podržavaju naučnici“, naglasio je Godfri tokom onlajn konferencije „Srpsko-američki odnosi pred izazovima COVID-19“.

Godfri je pozvao sve, kao i saradnike u svom timu, da poštuju mere vlade u Srbiji, kako bi se, kaže, prevazišao pik ove krize što je pre moguće.

Dodao je da je potrebno svi zajedno da radimo, uključujući i međunarodnu zajednicu, i da ostavimo ovu krizu iza nas.

Upitan da precizira šta je podrazumevao pod tim da Srbija i SAD ulaze u novo poglavlje srpsko-američkih odnosa tokom ove krize i nakon nje, Godfri je rekao da je hteo da kaže upravo to što je rekao, te da SAD radi na tome kako na najbolji mogući način da podrži Srbiju i Zapadni Balkan da izađu iz ove krize.

„Reč je i o podršci Evropske banke za obnovu i razvoj, o razvoju finansijske korporacije, nastavku razvoja institucija, a sve u cilju kako bi Srbija mogla da odgovori na slične izazove i krize“, zaključio je Godfri.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *