Goč dobija moderan ski – lift

Na Goču, dečijoj planini kako je mnogi s pravom nazivaju, udaljenoj tridesetak kilometara od Kraljeva, trenutno boravi oko 250 dece, uglavnom učenika kraljevačkih osnovnih škola, ali i nekih drugih gradova i opština u okruženju. Tako je od početka zime, a novi dečiji paviljon i hotel „Dobre vode” biće dobro popunjeni i tokom proleća i leta. Deca imaju sve uslove za lep odmor i razonodu počev od staze za skijanje i sankanje do balon hale, sportskih terena i odličnih smeštajnih uslova u odmaralištu i hotelu.

Međutim, ova prelepa planina, nekada jedna od najposećenijih u Srbiji, nema ski-stazu za ozbiljnije skijanje odraslih, a od pre tri godine ni ski-lift. Naime, sudski spor, koji su pokrenuli bivši radnici Smučarskog kluba „Goč”, nakon dve godine, okončan je u korist radnika. Drugih finansijskih izvora za isplatu zaostalih zarada nije bilo, te je novac za namirenje duga obezbeđen prodajom uspinjače, ski-lifta, mašine za tabanje snega, sanki i skija, jedine klupske imovine. Skijalište je otišlo na „doboš” sa sve stubovima uspinjače, koji su demontirani i isečeni, i na ime duga prodati u „staro gvožđe”.

Po svemu sudeći za Goč dolaze bolji dani. Ministarstvo za sport je izdvojilo 15 miliona dinara, grad Kraljevo 20 miliona, tako da će,kako najavljuje Ivan Milić, direktor Dečijeg odmarališta ,,Goč“, uskoro početi montiranje modernog ski-lifta ,dužine 300 metara.

,,Zatvorili smo finansijsku konstrukciju uz pomoć države i grada Kraljeva, odabran je izvođač radova-kraljevačko preduzeće ,,Amiga“, tako da bi radovi trebalo da otpočnu na proleće. U tom slučaju do kraja leta radovi bi bili završeni i za novu zimsku sezonu na Goču ćemo imati novi ski-lift”, kaže direktor Milić.

Raški portal / GZS (Foto: Milanko Danilović)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *