GO Vračar: Polufinale međunarodnog kviza ,,Nemanjići“

Polufinale međunarodnog kviza ,,Nemanjići“, koje je povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve organizovala Fondacija „Mir Božji“, održano je u sali opštine Vračar. Taj međunarodni kviz organizovan je u okviru trećeg festivala „Božićno seoce kod Hrama“.

Više od tri stotine škola sa oko 1000 takmičara iz Srbije i regiona, učestvovalo je na međunarodnom takmičenju „Nemanjići“, organizovanom povodom jubileja autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve. Neki od osnovaca koji su se plasirali u polufinale kažu da im je taj kviz jedan od najzanimljivijih na kojima su učestvovali.

Najteži zadatak bio je da se izaberu timovi, objašnjava organizator kviza i ponosno ističe da su mnogi učenici zaljubljenici u istoriju.

Takmičenja poput ovog, doprinose poznavanju srpske istorije, tradicije i kulture, ističe predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković i poručuje da će ta opština i ubuduće, na zanimljiv način edukovati svoje sugrađane od najranijih dana.

Od osam polufinalista, samo dve najbolje ekipe prolaze u finale takmičenja kviza „Nemanjići“, koje će biti održano 25. januara u Narodnoj biblioteci.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *