GM: Testirano 28 lica sa liste kontakata potvrđeno obolelih

Direktor doma zdravlja Gornji Milanovac Aleksandar Čivović rekao je na današnjoj Konfereciji za novinare da je u toku jučerašnjeg dana u prijemnoj ambulanti bilo 19 pregleda. 

“Od tih 19 pregleda, za 11 pacijenata je odrađena laboratorija i rtg pluća, a od 6 su uzeti brisevi radi testiranja na Kovid 19.  Uz asistenciju epidemiološke službe Zavoda za javno zdravlje Čačak, u toku večeri, testirano je 28 lica koja su bila na listi kontakata potvrđeno obolelih” – rekao je Čivović.

U toku jučerašnjeg dana testirano je ukupno 34 lica. Cilj masovnijeg testiranja je da se svi kontakti potvrđenih slučajeva izoluju, kako ne bi došlo do daljeg širenja zaraze. Rezultati jučerašnjeg testiranja očekuju se u toku današnjeg dana, tako da će nam sutra biti dostupan precizniji izveštaj o broju potvrđenih slučajeva.

Na grudnom odeljenju situacija je nepromenjena. Još uvek se očekuju rezultati kontrolnih testova za 3 pacijenta i prema rečima Predraga Šutića, do ponedeljka bi trebalo da znamo da li će oni biti otpušteni na kućno lečenje.

“Juče smo zaboravili da naglasimo da je jedan pacijent 9. aprila prebačen sa grudnog odeljenja u Klinički centar Kragujevac” – rekao je Šutić. On je naglasio da je pacijent dobrog opšteg stanja, ali da je zbog hroničnih bolesti koje nosi, prebačen na infektivnu kliniku u okviru KBC Kragujevac.

Milica Vukelić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *