Glišić tužio Trifunovića zbog uvrede

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu je održano pripremno ročište po tužbi predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića protiv predsednika PSG Sergeja Trifunovića zbog njegove izjave da je Glišić „primitivac“.

Trifunović se u sudu nije pojavio, jer, prema rečima njegovog advokata, nije dobio poziv, a Glišić ocenjuje da je Trifunović „velika junačina“, koja na ročišta dolazi kada je siguran da se on neće pojaviti, pa to onda zloupotrebljava.“Ovo je jasna poruka svima koji su tužili Trifunovića zbog njegovog prostačkog rečnika, koji svakodnevno koristi u obračunu sa svima koji drugačije misle, da će on maksimalno da odugovlači da se ne pojavljuje na suđenjima“, rekao je Glišić novinarima nakon pripremnog ročišta.

Glišić kaže da je i danas bio veoma spreman i voljan da u sudu dokazuje svoje navode i brani istinu i dodao da se nada da će Trifunović doći na sledeće ročište.“Trifunović je javno izjavio, nakon jednog ročišta u septembru, da će na svako ročište sa mnom svuda i kada god bilo zakazano, da se pojavi. Evo, vidite da nije u stanju da održi ni tu reč“, rekao je Glišić.

Glišić je podneo tužbu protiv Trifunovića koji je, naime, prethodno tužio Glišića zbog njegove izjave da je Trifunović „raspala narkomančina“, objavljene u dnevnom listu „Srpski telegraf“ 2017. godine. Glavna rasprava po toj tužbi održana je početkom decembra u Osnovnom sudu u Ubu, a Glišić kaže da očekuje presudu i da je ubeđen da je dokazao svoje tvrdnje. “Mislim da mu nikakvu bol, niti štetu nisam naneo. On je pre moje izjave bio član PSG, a nakon nje je postao predsednik i u najmanju ruku sam očekivao da budem pozvan na dan PSG, ako treba i prigodno da se obratim na tom skupu i da mi se uruči neka zahvalnica sa njegove strane“, rekao je Glišić. Naveo je da Trifunović koristi vulgaran rečnik i da jedino razume kada mu se istim takvim rečnikom obrati.

Trifunovićev nedolazak u sud Glišićev advokat, Radoslav Tadić, vidi kao pokušaj odugovlačenja postupka. “On nije osporio da je uvredio Glišića, ali njegov je stav da može da vređa bilo koga samo zbog toga što se nalazi na nekoj funkciji, bez obzira što se ne radi o kritici rada tog čoveka“, rekao je Tadić.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *