Gašić: Unapređenje saradnje sa Bugarskom u suzbijanju iregularnih migracija

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić razgovarao je juče, na graničnom prelazu Kalotina u Bugarskoj, sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova te zemlje Ivanom Demerdžievim o unapređenju policijske saradnje, posebno u oblasti suzbijanja iregularnih migracija i krijumčarenja migranata.

U tom kontekstu je naglašena potreba za uspostavljanjem efikasnijih mera protiv krijumčara migranata i iregularnih migracija u celini, posebno zato što ilegalni migranti u Srbiju najvećim delom dolaze iz pravca Bugarske.

Srbija je spremna da pojača nadzor granice i radi na intenziviranju zajedničke operativne saradnje sa Bugarskom u borbi protiv krijumčarskih grupa koje organizovano prevoze migrante preko naših teritorija, poručio je Gašić.

Demerdžiev je istakao da je Bugarska svesna problema iregularnih migracija i da Srbiju vide kao pouzdanog partnera u odlučnom suprotstavljanju krijumčarima.  

Ministri su razgovarali i o strateškim rešenjima za jačanje kapaciteta na graničnim prelazima, koja imaju za cilj poboljšanje prekograničnog saobraćaja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *