Gak:Do sada nije razmatrano zatvaranje vrtića

Od početka epidemije korona virusa do sada, devetoro mališana iz beogradskih vrtića bilo je pozitivno na virus korona, 60 zaposlenih u vrtićima i nešto više od 150 roditelja, kaže gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Navodi da je zabrinjava to što je najveći broj zaraženih registrovan u poslednje dve nedelje.

Gak za Prvu kaže i da se od 11. maja, kada su posle vanrednog stanja otvorene predškolske ustanove u Beogradu, nije došlo u situaciju da se razmatra da se ijedan od njih zatvori zbog virusa korona.

On navodi da od početka postupaju strogo poštujući mere koje je propisao Krizni štab, a do sada nisu imali problema ni sa osobljem, odnosno uvek je bilo dovoljno osoblja koje je moglo da u predškolskim ustanovama brine o deci.

Kada su u pitanju škole, Gak kaže da od početka školske godine, 1. septembra, registrovano je 160 đaka koji su pozitivni na virus korona, a oboljevanje je prijavilo oko 160 roditelja i napominje da tu ima i više dece, odnosno osnovaca 120.000, a srednješkolaca preko 80.000.

I u tom slučaju zabrinjava, navodi Gak, što je 50 đaka u poslednjih desetak dana registrovano kao pozitivno na virus korona.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Beoinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet