Futsaleri prijateljskim utakmicama do takmičarske forme

Futsal reprezentacija Srbije okupila se u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi gde će trenirati i odigrati dve prijateljske utakmice protiv selekcije Hrvatske, a potom i u gostima sa Slovenijom. To će biti poslednje okupljanje pred baraž dvomeč sa Finskom za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Taj duel je na programu 6. i 9. novembra, a u međuvremenu su određene i ekipe koje će biti protivnici Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Reč je o selekcijama Rumunije, Bosne i Hercegovine i pobedniku dvomeča između Engleske i Severne Makedonije.

Selektor Srbije Goran Ivančić ističe da je zadovoljan žrebom za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i dodaje da se prvi put igra prema novom sistemu sa tri utakmice na gostovanju i tri kao domaćin.

“Ovo je sjajna stvar za popularizaciju futsala jer će publika moći često da nas gleda, s obzirom na to da je do sada sve bilo organizovano turnirski ili je jedna utakmica odlučivala o futsalu u naredne četiri godine”, ističe selektor Ivančić.

Kada je reč o dvomeču naše selekcije protiv Finske, on ističe da je reč o ozbiljnoj ekipi koja je do sada već iznenadila selekcije poput Španije, Italije i Portugalije.

“Kada se kaže Finska, niko ne očekuje ozbiljan tim, međutim reč je o izuzetno organizovanoj, borbenoj i disciplinovanoj ekipi sa kojom neće biti jednostavno igrati”, objašnjava Ivančić.

Govoreći o velikoj pauzi u takmičenju zbog pandemije, ističe da je razlog što se odigravaju četiri utakmice pri narednom okupljanju da ekipa što pre uđe u takmičarski ritam.

INFO 24/ RTV / Foto: EPA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *