Formiran Društveno – kulturni centar za mlade opštine Mali Zvornik

U Malom Zvorniku nedavno je formiran Društveno – kulturni centar za mlade, udruženje građana koje će okupljati i angažovati mlade ljude na području opštine.

Udruženje je formirano uz podršku Saveta za mlade, osnovanog nedavno od strane Skupštine opštine Mali Zvornik, u cilju poboljšanja položaja mladih u lokalnoj zajednici.

Prema rečima predsednika Saveta za mlade, Ljubiše Radovića, Društveno – kulturni centar za mlade baviće se volonterskim radom, organizovanjem humanitarnih i drugih akcija, pružanjem podrške starijim licima, socijalno i materijalno ugroženim porodicama, te kulturnim i drugim sadržajima od značaja za život mladih.

Ideja je da u opštini Mali Zvornik ponovo zaživi omladinski aktivizam i da energija i snaga koju u sebi nose mladi ljudi doprinese stvaranju boljih uslova za život i daljem napretku lokalne zajednice.

On je istakao da je zadatak Saveta da prepoznaje potrebe mladih i kreira i predlaže lokalne politike u ovoj oblasti, radi poboljšanja njihovog položaja i stvaranja ambijenta u kojem će moći da vode ispunjen i sadržaj život, dok će udruženje sprovoditi akcije od značaja za život mladih, kao svih ostalih u lokalnoj zajednici.

Društveno – kulturni centar za mlade, kao jednu od prvih aktivnosti, realizovao je nedavno akciju prikupljanja i podele polovne odeće, koja je naišla na izuzetan odziv, i donatora i korisnika.

Bila je to višestruko korisna aktivnost koja je pružila mogućnost onima koji imaju viška odeće ili im ona iz nekog razloga ne odgovara da je donesu i daju onima kojima je potrebna i kojima će odgovarati.

Radović je najavio da će ovakvih i sličnih akcija u organizaciji ovog udruženja biti ubuduće sve više i pozvao mlade i sve ostale u opštini da se uključe i daju svoj doprinos njihovoj uspešnoj realizaciji.

On je naveo da su uporedo sa formiranjem Društveno – kulturnog centra opštine Mali Zvornik otvoreni profili udruženja na društvenim mrežama, zahvaljujući čemu je vrlo brzo postao vidljiv i dostupan široj drušvenoj zajednici.

Za samo nekoliko dana profil Društveno – kulturnog centra opštine Mali Zvornik na Instagramu dobio je više od 2.400 lajkova i brojne pozitivne komentare povodom osnivanja udruženja.

INFO 24 / Ljiljana Ristanović / INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *