FIFA mora da osudi i kazni promociju ustaških šahovnica i albanskih terorista

Ne mogu da razumem licemerstvo FIFA kada je u pitanju odnos prema našoj Srbiji i srpskom narodu.

Mi smo krivi i treba da budemo brutalno kažnjeni zbog zastave koju je pokazao jedan navijač na kojoj je slika južne srpske pokrajine Kosova i Metohije i piše: “Nema predaje”. 

A Hrvatska ne treba da bude kažnjena, jer je na desetine hrvatskih navijača ne imalo zastave na kojoj je neki deo Hrvatske pa je prikazano da pripada toj državi nego su širili ustaške zastave i mahali njima tokom odigranih utakmica na svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru. 

Ne smeta FIFA ni veličanje albanskih terorista poput Adema Jašarija a što su činili albanski fudbaleri koji igraju za Švajcarsku Džaka i Šaćiri.

Dakle ne smeta FIFA promovisanje ustaškog pokreta koji je činio genocid i zločine tokom ratova na području bivše Jugoslavije. Ne smeta FIFA veličanje albanskih terorista koji su brutalno ubijali srpski narod i druge nealbance koji su im se suprotstavili.

Ali im zato smeta zastava sa Kosmetom na njoj. Ceo normalni svet je osudio ustaške i terorističke pokrete. Više zemalja ne priznaje lažnu i tzv. državu Kosovo nego što priznaje.

Da li će FIFA kazniti Španiju, Brazil i Argentinu koji su jedni od favorita za osvajanje svetskog prvenstva a ne priznaju tzv. državu Kosovo?

Da li ćemo i dalje na prvenstvu morati da gledamo hrvatske zastave koje su preslikane ustaške šahovnice a ne zvanične zastave Hrvatske?

Razlika u odnosu na zastavu Hrvatske jeste to da je prvo polje u gornjem levom uglu bele, a ne crvene boje.

Upravo je ona primećena na utakmicama. To su videli milioni gledalaca.

Razumem da je FIFA ozbiljna organizacija koja postoji decenijama, ali mi zdrav razum nalaže da reagujem i da osudim iživljavanje nad našom državom a dozvoljavanje i nekažnjavanje sramnih postupaka hrvatskih navijača i albanskih fudbalera pod zastavom Švajcarske.

Možda će nam uvesti sankcije i ponovo izbaciti reprezentaciju naše države sa svih takmičenja.

Nadam se da će se moćnici u FIFA urazumiti i pravedno postupiti i da uživamo u fudbalu do kraja prvenstva a ne u promociji terorizma i ustaštva.

FIFA mora da osudi i kazni promociju ustaških šahovnica i albanskih terorista.

Nikada neću da prihvatim veličanje ustaštva i albanskog terorizma.

Uvek ću to javno da osudim.

Uglješa Mrdić

6. decembar 2022. godine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *