Festival “ZemunFest” od 9. septembra na Velikom trgu

Letnje izdanje kulturne manifestacije na otvorenom “ZemunFest” biće održano od 9. do 13. septembra na Velikom trgu u Zemunu.

Za pet dana, na dve scene, prikazuje se šest filmova svetske i domaće kinematografije, teatar na otvorenom, kao i posebna dečja zona sa radionicom slikarstva, a ulaz na sve sadržaje je besplatan.

Jedino ovog puta nema koncerata u planu, usled pandemije, dok su prošlih godina nastupali popularni bendovi “Galija”, “Vampiri” i drugi.

Festival će otvoriti u sredu, 9. septembra, film “Istina” svetski priznatog autora i laureata Zlatne Palme u Kanu – Hirokazu Korede, kojeg publika poznaje po delima “Like father like son” i “Shoplifters”.

U glavnim ulogama su najveća imena francuske kinematografije Ketrin Denev i Žilijet Binoš, ali i američki glumac Itan Houk, nedavno viđen i kao Nikola Tesla u najnovijem filmu “Tesla”.

Na Glavnoj sceni na repertoaru su i filmovi “Optužujem” Romana Polanskog, “Znoj”, “Šarlatan” i “Undine”.

Na Maloj sceni poslednjeg dana festivala 13. septembra će biti prikazan i jedini dokumentarni film „U zemlji kontrasta-Moja indijska priča“ Borislava Petrovića i Slavice Hinić.

U okviru programa Teatar na otvorenom, odigraće se predstave – monodrama Vesne Pećanac „O kakav divan dan“, kao i dečji komadi „Crvenkapa“ i „Ivica i Marica“, oba u režiji glumice Sonje Knežević.

Očekivani broj posetilaca je oko 1.500 za sve dane festival, a u skladu sa svim važećim merama Vlade Republike Srbije.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *