Februarski račun sa QR kodom

Nakon što je Narodna banka Srbije pustila u rad najsavremeniji platni sistem za instant plaćanje – IPS NBS sistem, JKP „Infostan tehnologije” obavestilo je svoje korisnike da će februarski račun objedinjene naplate odštampati sa IPS QR kodom.

Na ovaj način preduzeće želi dodatno da se približi svojim korisnicima, olakša i pojednostavi postupak plaćanja računa, budući da IPS NBS sistem za instant plaćanje računa omogućava veoma brz prenos novca.

Korisnicima komunalnih usluga će uz IPS NBS sistem za instant plaćanje računa biti omogućeno da putem aplikacije za mobilno bankarstvo račune plate brzo i jednostavno, skeniranjem IPS QR koda, koji će biti istaknut na februarskom računu objedinjene naplate. Očitavanjem IPS QR koda korisncima je omogućena ušteda vremena prilikom plaćanja računa, budući da se ne popunjava platni nalog, već se automatski očitavaju podaci za plaćanje kao što su broj računa, iznos i poziv na broj, nakon čega se jednim klikom vrši plaćanje računa. Novim načinom bezgotovinskog plaćanja računa smanjuje se korišćenje gotovog novca i olakšava plaćanje, jer korisnici neće morati da čekaju na šalterima platnih institucija kako bi izmirili račun.

U ovom trenutku, više desetina hiljada korisnika preuzima elektronske kopije računa sa onlajn upita stanja na sajtu preduzeća, gde imaju precizan uvid u svoje uplate, navedeno je u saopštenju „Infostan tehnologija”.

INFO 24 / Foto: Beogradinfo.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *