EXIT i svetski ekološki giganti pozivaju na pomoć planeti Zemlji

Nakon što je čak 35 hiljada ljudi širom sveta proslavilo Exitov rođendan gledajući onlajn panel „Aktivizam – narednih 20 godina“, kojim je pokrenuta nova platforma „R:evoluciju svesti“, u petak 31. jula 2020. godine u 12:00 EXIT otvara novu temu.

Panel diskusijom „Poslednji poziv za planetu Zemlju?“ strimovanom na Fejsbuk stranici EXIT festivala, ponovo će na globalnom nivou biti skrenuta pažnja na važnost zaštite životne sredine, koja nemarom čovečanstva preti da bude potpuno uništena.

Učesnici panela biće:

Anna Schoemakers – izvršna direktorka najuticajnije i najveće međunarodne organizacije za zaštitu životne sredine i zaštitu životinja, „ Greenpeace “, Holandija

Hans Bruyninckx – izvršni direktor, Evropske agencije za životnu sredinu

Sophia Kianni – nacionalni strateg i klimatska aktivistkinja u globalnom pokretu, „Fridays for Future “ Grete Tunberg, osnivač i izvršni direktor neprofitne globalne organizacije „Climate Cardinals“ , istaknuti član međunarodnih ekoloških pokreta „ This is Zero Hour“ i „ Extinction Rebellion“

Pandemija koronavirusa je podcrtala ono što bi trebalo da bude imperativ, a to je svest da je priroda jedino bezbedno mesto koje će prigrliti čoveka i sačuvati ga od različitih pošasti, čija pojava kulminira u savremenom društvu. Jedino su šume, reke, planine, jezera oaze mira i zdravlja.

Danas, kada je prirodi konačno uspelo da skrene pažnju da je neophodna da bi bilo života na planeti Zemlji, na čovečanstvu je da se trgne i krene u njeno spašavanje! Potreban je nov način gledanja na život i svet i podizanje svesti o tome da je priroda neodvojivi deo ljudskog postojanja. Potrebna je „R:evolucija svesti“, a EXIT je upravo ovom, kao i drugim svojim platformama, nizom onlajn panel diskusijama i pošumljavanjem preuzeo zadatak pokretanja tema i akcija koje će planetu opet učiniti zeleno-plavom.

INFO 24 / RTV / Foto: exitfest.org

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *