Epidemiološka situacija u Sremu veoma povoljna, 20 zaraženih

Na današnjem zasedanju Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica nadležni iz Zavoda za javno zdravlje ocenjuju epidemiološku situaciju u Sremu veoma povoljnom u odnosu na prethodni mesec, te je aktivnost virusa veoma slaba i manjeg inteziteta. Sve je manji broj novozaraženih, a povećan broj izlečenih pacijenta dok je broj onih sa simptomima koji se javljaju u Kovid ambulantu smanjen. Broj zaraženih na današnji dan na teritoriji Srema je 20, dok je u Sremskoj Mitrovici 11.

Ukupan broj pozitivnih na virus Covid 19 u Sremskom okrugu sa jučerašnjim danom je 20 lica, gde je primećen značajan pad aktivnih slučajeva. Od toga u Sremskoj Mitrovici pozitivnih je 11, u Inđiji 6 u Rumi 1, Staroj Pazovi 1, u Irigu 1, a Pećincima i Šidu nema nijedan aktivni slučaj.

U Opštoj Bolnici u Sremskoj Mitrovici trenutno leži 9 pacijenata od kojih je 6 pozitivno na virus Covid 1 9. Na respiratorima nema obolelih pacijenata, a nije zabeležen nijedan smrtni slučaj, istakao je doktor Dragan Malobabić.

Što se tiče rada ugostiteljskih objekata, kafića i noćnih klubova novo radno vreme je do 23 sata radnim danima, a vikendom do 1 sat posle ponoći u otvorenim objektima.

Iako je epidemiološka situacija povoljna u gradu na Savi, a aktivnost virusa slaba i manjeg inteziteta nadležni i dalje apeluju da se moraju poštovati zaštitne mere, nošenja maski, dezinfekcija i redovno pranje ruku i poštovanje fizičke distance jer jedino na taj način se može kontolisati dalje širenje korona virusa.

INFO 24 / RTV / Foto: RTV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *