Dvadeset jedinica lokalne samouprave dobilo bespovratna sredstva za sufinansiranje izrade planskih dokumenata

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovelo je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava iz budžeta Republike Srbije u 2021. godini, za sufinansiranje  izrade planskih dokumenata za jednice lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije.

Po rezultatu javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava, sufinansiranje izrade planskih dokumenata dobiće dvadeset jedinica lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije. Za ovu svrhu opredeljeno je ukupno 27.736.806 dinara.

„Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ima odličnu saradnju sa jedinicama lokalne samouprave. Pored nacionalnh infrastrukturnih projekata na kojima radimo, mi danas ulažemo i u lokalne saobraćajnice i komunalnu infrastrukturu kako bi podigli kvalitet života građana u celoj Srbiji. Mi u ministarstvu stojimo na raspolaganju predstavnicima gradova i opština i samo zajedničkim radom lokalnih samouprava i Vlade Republike Srbije možemo da pokrenemo standard u celoj državi i uspešno nastavimo radove na velikim infrastrukturnim projektima u zemlji“, istakao je ministar Tomislav Momirović.

Bespovratna sredstva iz budžeta Republike Srbije za sufinansiranje izrade planski dokumenata dobila su tri grada: Zaječar, Novi Pazar, Leskovac i opštine: Golubac, Bojnik, Bosilegrad, Brus, Ljig, Ljubovija, Ražanj, Nova Varoš, Blace, Mali Iđoš, Bačka Palanka, Tutin, Lapovo, Trgovište, Babušnica, Arilje i Kanjiža.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *