Dva nova dečija igrališta u Rumi

Predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić, obišla je dva nova igrališta koja se nalaze u Ticanovoj ulici i u ulici Jovana Subotića.

U naselju Kudoš ima dosta porodica sa malom decom i neophodno je bilo da naši najmlađi sugrađani dobiju svoj prostor za igru, rekla je predsednica Ćirić.

“Mi smo se odlučili za ove dve lokacije gde je bila zelena površina, zapravo nemarom i zbog nesavesnih građana ovaj prostor je bio čak do te mere zapušten da su se stvarale male deponije. Odlučili smo da ovaj prostor preuredimo u dečije igralište što je i urađeno krajem prošle godine. Igrališta su rađena po svim standardima, opremljena su mobilijarom koji je prošao sve sertifikate kako bi mogao da bude licenciran i kako bi deca mogla nesmetano i bezbedno da se igraju. Urađene su gumene podloge u zoni zaštite pored svih dečijih sprava, odnosno dečijeg mobilijara kako ne bi došlo do povrede, znači po svim modernim standardima”, istakla je predsednica Ćirić.

Na proleće je ostalo da se prostor oplemeni zelenilom, da se poseje trava i da se posadi drveće. Pored gumene podloge, lepo urađenog betonskog dela i mobilijara, postavljene su i klupe, kante za otpatke, urađeno je osvetljenje, biće postavljena i česma, tako da prostor bude adekvatan za igranje, ali i za roditelje i starije koji ovde dolaze da odmore i uzivaju i igri svojih mališana.

“U narednom periodu se očekuje završetak još dva dečija igrališta u Rumi, jedno u Vladimira Nazora, a drugo u Planinskoj ulici prema Iriškom putu. Tokom 2023. godine predviđeno je da u svakom selu, tamo gde nema, uredimo dečije igralište ili park. Najpre će se raditi park u selu Pavlovci. Tamo jeste uređen prostor za igralište sa dečijim mobilijarom, ali preostali deo parka koji je velika parcela ostaje neuređen i to bi trebalo urediti za prostor za sedenje i odmaranje”, izjavila je predsednica Ćirić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *