Ðurić: Priština zvanično suspendovala sva prava Srba na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Ðurić, poručio, povodom presude izrečene Ivanu Todosijeviću, da je prištinsko pravosuđe i zvanično suspendovalo sva prava srpskog naroda na KiM, na slobodu mišljenja i govora.

„Svi smo mi Ivan Todosijević“, naveo je Ðurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Todosijević, funkcioner Srpske liste, osuđen je u Prištini na dve godine zatvora zato što je za zločin u Račku rekao da je izmišljotina.

Prema rečima Ðurića, ono što je Todosijević izrekao smeta Prištini, jer njihova lažna država kao kula od karata počiva na lažima i prikrivanju zločina, i zato se panično plaše svakog glasa istine.

„Albanski šovinisti danas su i zvanično suspendovali sva prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji na slobodu mišljenja i govora, osudivši Ivana Todosijevića na dve godine zatvora zbog toga što je, na osnovu istorijskih činjenica, izrekao ono što svaki Srbin zna i oseća“, poručio je Ðurić.

Direktor Kancelarije za KiM ističe da je Ivan Todosijević danas i zvanično postao žrtva aparthejda zbog smelosti da govori istinu i država Srbija će mu pružiti svaki vid zaštite od progona.

„Srpski narod niko ne može sudskim presudama i dekretima primorati da prihvati isfabrikovane interpretacije prošlosti, zatvori oči pred nepobitnim istinama o izmišljenom zločinu nad civilima u Račku i da pristane na zataškavanje zločina koje su činili teroristi UČK“, naveo je Ðurić.

Istakao je da je prištinsko pravosuđe danas nanelo nesagledivu štetu procesu pomirenja na Kosovu i Metohiji, stavivši se otvoreno u službu šovinističke kampanje protiv čitavog srpskog naroda u pokrajini.

„Pozivam Srbe na Kosovu i Metohiji da nastave da jednako smelo i istinoljubivo kao i do sada govore o zločinima UČK i činjenici da su zapadne obaveštajne službe i njihova propagandna mašinerija kreirali lažnu sliku o događajima u Račku kako bi NATO dobio povod za rat protiv Savezne Republike Jugoslavije“, naveo je Ðurić.

Neka se Priština ne nada, kaže Ðurić, da će slomiti volju Srba da opstanu na Kosovu i Metohiji tako što će zatvarati njihove političke prvake, a Srbija i srpski narod danas su, ovom antipravnom presudom, samo još više učvršćeni u rešenosti da se odupru nacifikaciji društva u našoj južnoj pokrajini.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *