Ðurić: Ćutanje opozicije o Račku i Todosijeviću

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić ocenio je danas da „sinhronizovano ćutanje“ opozicije o Račku i progonu Ivana Todosijevića još jednom potvrduje da oni nisu alternativa sadašnjoj vlasti, već opozicija Srbiji.

Ðurić navodi da ćutanje povodom brutalne kampanje Prištine sa ciljem da se antiteroristička akcija u Račku prikaže kao genocid Srbije nad Albancima, kao i povodom presude Ivanu Todosijeviću, koji je osuđen na dve godine zatvora zbog toga što je digao glas protiv gaženja istine i iskrivljenja istorijskih činjenica, nije iznenađenje.

„I u dosadašnjoj praksi opozicija je dosledno izbegavala da se na bilo koji način konfrontira sa svojim sponzorima i mentorima, čak i onda kada smo bivali izloženi najprljavijim kampanjama protiv srpskih državnih i nacionalnih interesa“, naveo je Ðurić u saopštenju.

Kaže da ne očekuje da opozicije stane u odbranu predsednika Aleksandra Vučića i svih ostalih kojima Priština proteklih dana otvoreno preti, iako to nisu privatne pretnje, već pretnje državi i čitavom srpskom narodu, ali da smatra da je pristojno da svi politički akteri u Srbiji nađu najmanji zajednički imenitelj o pitanjima od najvišeg državnog značaja.

„Ćutanje srpske opozicije na optužbe Prištine o srpskom genocidu nad Albancima znači jasno slaganje i podršku takvim stavovima i interpretacijom uzroka i posledica sukoba na Kosovu i Metohiji“, naveo je Ðurić.

Navodi da je nesposobnost opozicionih političkih lidera da deluju izvan onoga što spada u njihov najsebičniji politički i finansijski interes, neoboriv dokaz, ne čak ni antisistemske, već antidržavne prirode ovdašnje opozicije.

„Teret krivice za kukavičluk, sebičnost i inertnost u ovim danima biće trajna mrlja u političkoj biografiji svih onih koji danas ćute, a kazna za to će im biti zasluženi prezir građana i potpuna marginalizacija“, naveo je Ðurić.

Bivši ministar administracije i lokalne samouprave Kosova Ivan Todosijević osuđen je na dve godine zatvora zbog „podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju“, a zbog izjave povodom 20. godišnjice NATO bombardovanja na ceremoniji u Zvečanu.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *