Država gradi bolji život u Tutinu: Nova trafostanica rešava probleme sa električnim napajanjem

Opština na Pešteru uskoro dobija novu trafostanicu koja će omogućiti prosperitet.

Baš kao što je prošlog proleća, tokom posete Tutinu, obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u ovoj lokalnoj samoupravi na Pešteru će uskoro biti rešeni svi problemi sa električnim napajanjem, što će omogućiti izgradnju novih privrednih pogona i ubrzaniji ekonomski razvoj.

Štaviše, izgradnja nove trafostanice u koju je Vlada Srbije uložila 250 miliona dinara, uz još 70 miliona za polje od 110 kilovolti, trebalo bi da bude završena do kraja marta.

Gradilište nove trafostanice, koju Tutinci čekaju tri decenije, posetio je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je još jednom potvrdio da će ono što je predsednik Srbije obećao biti i realizovano.

U razgovoru sa državnim sekretarom u svom resoru Zaimom Redžepovićem, inače iz Tutina, te direktorom ovdašnjeg Doma za osobe ometene u razvoju Omerom Đondićem, ministar Đorđević je najavio i to da će veoma brzo – sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima – biti započeta i izgradnja novog objekta za ljude sa psihičkim hendikepom.

Vlada Srbije je obezbedila sredstva za projekat koji će biti gotov do polovine ove, a početkom iduće godine bi mogli da otpočnu radovi. Tutin će dobiti ustanovu po svim standardima Evropske unije, a naši štićenici koji su, inače, iz čitave Srbije, imaće više prostora, uz znatno bolje uslove za boravak i lečenje – ističe direktor Omer Đondić, još jednom izražavajući zahvalnost predsedniku države i Vladi Srbije zbog velikog razumevanja za potrebe ovdašnje lokalne samouprave i svih žitelja Tutina.

INFO 24 / Sandžak Press / Foto: Sandžak Press

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *